Очаквайте в „Малки истории“ по БНТ 1
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Ноември 2020 18:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Очаквайте в „Малки истории“ по БНТ 1

Защо тайната на осиновяването е толкова дълбока и днес - отговорът ще потърсят водещата Ирен Леви и гостите й в предаването, този петък от 14:45 ч.

/КРОСС/ Този петък, водещата на социалното предаване „Малки истории", Ирен Леви и гостите и в студиото ще разговорят за тайните, неподвластни на времето, за празнините в душата, които само верните отговори могат да запълнят и ще се опитат да намерят отговор на въпроса - Защо тайната на осиновяването е толкова дълбока и днес?

Коментатор в предаването ще бъде д-р Райна Дамяни - журналист и културолог, която има и своя лична история, свързана с темата. Гости в студиото на Ирен Леви ще бъдат Величка Дошева - психолог и осиновител, председател на Българската асоциация осиновени и осиновители, Ивелина Стоянова, чиято история има мечтания финал за всички осиновени, решили да открият биологичните си родители и Мария - също осиновена, но с различна гледна точка по темата.
Този петък в „Малки истории" ще разкажем историята на Галина, която още като ученичка разбира, че е осиновена, но години наред пази прозрението си в тайна, за да не нарани осиновителите си и историята на Пепи, която  след множество перипетии намерила майка си, но истината за баща й не фигурира в нито един документ и остава заключена в спомени, които не искат да бъдат разказани.

Водещата ще върне зрителите и 6 г. назад във времето, когато гост в студиото беше Ценко Атанасов, който търсеше родителите си. В онзи момент той знаеше само датата си на раждане и името Росен, което му е дала жената, която го е родила и с което е живял три години.  Преди няколко месеца, след 42 годишна раздяла,  срещата между Ценко и жената, която му е дала живот, най-сетне се е състояла, а ние ще разкажем историята докрай.

Гледайте „Малки истории" в петък, 27 ноември, от 14:45 ч. по БНТ 1.