Таксиметрови шофьори на протест в София с искане за помощ за бизнеса си
Секция: Автомобили
26 Ноември 2020 14:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Таксиметрови шофьори на протест в София с искане за помощ за бизнеса си

/КРОСС/ Няколко десетки автомобили се събраха край храм-паметника, без обаче да създават проблеми за трафика в центъра на София.

Таксиметровите водачи представиха своя разработка за работата си по време на Covid кризата до март, която предлага безплатен превоз за лекари и медицински сестри.

„На база на икономически, социални и статистически данни нашето основно желание е да возим лекари, учители и духовници безплатно - най-важните фигури към настоящия момент", заяви Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи.

Като компенсация таксиметровите шофьори предлагат компаниите да направят отстъпки от лизинговите схеми и вътрешнофирмените си такси в размер 50 на сто за срок от 3 месеца. А търговските банки да предложат отстъпки по кредитите на таксиметровите компании в същия размер и срок и Българската банка за развитие да ги компенсира в размер пропуснатите ползи за периода.

Георги Димитров допълни, че предложенията са внесени вчера в Министерство на икономиката, което е принципал на ББР.

Водачите настояват дейността им да бъде приравнена към обществения градски транспорт и да се преустанови дейността на фирмите за нерегламентиран превоз, както и да техническият преглед за тях да важи 12 месеца.