Елтън Джон с престижна награда
Секция: Шоубизнес
27 Ноември 2020 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Елтън Джон с престижна награда

/КРОСС/ Британският певец и композитор Елтън Джон стана лауреат на престижна Национална награда на Германия в областта на устойчивото развитие за многогодишния му принос в борбата срещу ХИВ/СПИН.

"В тази трудна година нашите почетни лауреати се застъпват за това, което наистина има значение - за здравеопазването и за бъдещите стратегии за устойчиво развитие, за борба с пластмасовите отпадъци и за достоен културен живот!"отбеляза един от инициаторите на приза Щефан Шулце-Хаусман, пише БТА.

Беше изтъкнато, че фондацията на Елтън Джон за борба със СПИН влиза в десятката на най-значимите благотворителни организации в света, оказваща разностранна помощ и поддръжка на хората, заразени с ХИВ/СПИН.

В списъка на лауреати бяха включени имената на американския философ Джеръми Рифкин, на немската певица Джой Деналейн и на американския музикант Джак Джонсън за привързаността им към принципите на устойчивото развитие и за защита на околната среда.

Церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 3 и 4 декември в град Дюселдорф. Мероприятието ще протече без присъствието на зрители заради ограничителните мерки, наложени във връзка с пандемията.