Иван Ченчев, БСП: Бюджетът е математически сбор с липса на политики
Секция: ПОЛИТИКА
27 Ноември 2020 09:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Иван Ченчев, БСП: Бюджетът е математически сбор с липса на политики

/КРОСС/ Бюджетът за догодина е математически сбор с липса на политики в него.

Това заяви в "Денят започва" по БНТ депутатът от БСП Иван Ченчев относно приетия Бюджет 2021.

Според него, той не подобрява съотношението, което беше преди и което трябва да бъде в различните сектори. По думите му, се увеличават едни пари, без да се чуе никаква мотивировка от страна на управляващите в пленарната зала. А всяко едно число е трябвало да се мотивира.

"Отделно от това имаше алтернативни предложения не само от страна на опозицията, и от партията, които крепят управляващото мнозинство. Затова беше важно да се чуе алтернативата. Ние я казахме и си направихме труда да сметнем - имаме 204 предложения в този бюджет, но в нашия алтернативния бюджет", коментира Ченчев.

И допълни, че нито едно от тях не е прието.

"Всеки ден има нови проблеми, нови недоволни. Непрекъснато от различни асоциации излизат с протестни декларации и писма, защото се оказва, че в ситуацията на криза нищо не е направено. Има едни виртуални пари, които се обещават гръмко от джипа, в следващия момент виждаме, че ги няма в бюджета", каза още депутатът.

Ченчев заяви, че вчера е имало тревожна декларация, че парите от Европа за средния и малкия бизнес се пренасочват към ресторантьорите.

От БСП са искали да се спре гласуването на бюджета и да се направи един социално-икономически план, адекватен на кризата. Според депутата мерките не са балансирани и са закъснели.