Милко Недялков: Мерките в България не са ясни и създават объркване в хората
Секция: Анализи
28 Ноември 2020 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Милко Недялков: Мерките в България не са ясни и създават объркване в хората

/КРОСС/ Няма как БСП да подкрепи този бюджет. Той няма ясна визия, няма ясни цели. В този бюджет не са заложени пари за борба с коронавируса. В него няма и средства за подкрепа на хората и бизнеса. С този бюджет управляващите не помагат на никого.

Така описа бюджетът, приет и предложен от управляващите народният представител от парламентарната група на "БСП за България" Милко Недялков.

В ефира на България он еър социалистът разкри, че бюджетът, предложен от ГЕРБ довежда фискалния резерв до изключително ниска стойност - 4.5 млрд. лв.:

"При управлението на Борисов външният дълг на България надмина този след 1989г.

ГЕРБ отварят ножицата на заемите и дълговете. Те оставят поколения напред в дългове."

С новите мерки не се дава гаранция на хората, че след затварянето ще се върнат на работа: "Мерките в България не са ясни и създават объркване в хората. Те не помагат."

"Още през месец март БСП предупреди управляващите, че трябва да има грижа за всички хора. Те действаха хаотично и само с една мярка.", припомни пред водещата Ганиела Ангелова Милко Недялков.

Народният представител запозна зрителите с някои от предложенията за бюджета за 2021г:

"БСП настоява за преизчисляване на пенсиите. Нашето предложение е дългосрочно, това на ГЕРБ само до изборите. Предложихме 9% ДДС за лекарства. Предложихме за втората година от гледането на дете майките да получават 650лв, а не 360. ГЕРБ отхвърлиха всички тези мерки.", завърши интервюто си Милко Недялков.