Още по-луксозен и скъп седан от Kia
Секция: Автомобили
28 Ноември 2020 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още по-луксозен и скъп седан от Kia

/КРОСС/ Най-големият седан на Kia с предно предаване ще претърпи радикална промяна и ще получи ново име. К7, известен на някои пазари като Cadenza, ще бъде прекръстен на K8 и ще стане още по-луксозен и скъп, съобщава The Korean Car Blog.

Израстването на модела в йерархията е част от амбициозната програма на Kia Plan Shift, която влиза в действие догодина. Тя цели да направи корейската марка "по-динамична, стилна и новаторска". Олицетворение на промените е новата емблема на бранда.

С преименуването на K7 Kia продължава стратегията да уеднаквява названията на моделите си. Optima , например, вече се казва K5, а Sedona ще се продава навсякъде като Carnival.

Корейците патентоваха името K8 още през 2016 г. Премиерата на новия седан е насрочена за март догодина, а продажбите ще започнат няколко месеца по-късно.

Актуалната Kia K7/Cadenza се предлага с четири- и шестцилиндрови двигатели с обем между 2.4 и 3.5 литра и мощност от 190 до 294 к.с. В гамата на марката има само един по-голям модел - K9 със задно предаване и двигатели с обем от 3.3 до 5.0 литра.