Писмата до Дядо Коледа по време на пандемия
Секция: СВЯТ
28 Ноември 2020 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Писмата до Дядо Коледа по време на пандемия

/КРОСС/ Джим от Тайван пуска в плика с картичката си до Дядо Коледа и предпазна маска, като пише на Веселия старец - „Обичам те!", предава Асошиейтед прес в репортаж от френския пощенски клон, обработващ всички писма, адресирани до Санта Клаус.

Петгодишната Алина съветва Добрия старец да използва предната входна врата, тъй като задната е запазена за баба и дядо, за да нямат контакти и да не се заразят с коронавируса.

В разтърсващата си заръка до Дядо Коледа 10-годишната Лола си пожелава коронавирусът да бъде победен. „Майка ми е медицинска сестра и понякога много се страхувам за нея!", пише момиченцето. То дава своите съвети и на Дядо Коледа - „Пази се и ти и се опитай да опазиш и елфите!".


По-голямата част от детската коледна поща изразява тревогите на малчуганите от ширещата се пандемия. Писмата се насочват в специализираната пощенска станция в град Либурн, близо до гр. Бордо в южната част на Франция. Там служителите сортират и отговарят на писмата. В тях прозират тревогите на невинните им и крехки податели с надежди за щастие в края на една година, изпълнена с болести и премеждия.