България с пълен комплект медали от финалите на ЕП по художествена гимнастика
Секция: СПОРТ
29 Ноември 2020 12:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България с пълен комплект медали от финалите на ЕП по художествена гимнастика

/КРОСС/ България спечели пълен комплект медали - златен, сребърен и бронзов, на финалите на отделните уреди при девойките на Европейското първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна). Стиляна Николова завоюва златно отличие на лента, след като изигра страхотно съчетание и получи оценка 21.550 точки. Тя стана и втора на финала на топка с 22.700 точки.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=iSiIPuVYKjs

 

Другата българка Ева Брезалиева спечели бронзово отличие на въже с 20.850 точки. Първоначално тя имаше оценка от 20.450, но тя беше повишена, след като от българския щаб подадоха контестация за D1. На бухалки Брезалиева игра силно, но остана четвърта с оценка от 22.750 точки. На въже европейска шампионка стана Дина Агишева (Беларус) с 21.550 точки, на топка първа е Полина Карика (Украйна) с 22.800 точки, а на бухалки златото взе дария Атаманов (Израел) с 24.350 точки.

По-късно днес са финалите на отделните уреди при ансамблите жени. Европейското първенство завършва в неделя с многобоя при жените с участието на българките Боряна Калейн и Катрин Тасева.