Френски кораб извади 45 мигранти от Ламанша
Секция: СВЯТ
29 Ноември 2020 13:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Френски кораб извади 45 мигранти от Ламанша

/КРОСС/ 45 мигранти, включително бременна жена и деца, бяха спасени в Ламанша, след като импровизираната им лодка се оказа "в беда" край Дюнкерк, съобщиха френските власти.

Някои от хората "изглеждаха в състояние на хипотермия", след като бяха качени на борда на патрулен кораб, се казва в изявление на френската префектура, отговаряща за Ламанша и Северно море. Първите реагирали на инцидента и граничната полиция поели грижа ъза мигрантите, които са били "наред и здрави", когато били изкарани на брега в Кале.

Тихото време този уикенд породи опасения сред френските морски спасители, че по-голям брой мигранти от обикновено ще се опитат да премине към Великобритания, каза източник, близък до спешните служби.

С натоварен трафик и мощни ветрове и течения, пресичането на Канала може да се окаже изключително опасно за малки лодки, въпреки краткото разстояние между Кале и британското пристанище Дувър.

В края на октомври четирима души загинаха, а трима бяха обявени за изчезнали при най-смъртоносния единичен инцидент с мигранти, опитващи се да прекосят Ламанша. От 2018 г. все повече хора се опитват да преминат по море от Франция до Великобритания.