Кметът на община Баните почина от коронавирус
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Ноември 2020 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на община Баните почина от коронавирус

/КРОСС/ Кметът на община Баните Милен Белчев почина от коронавирус в МБАЛ- Смолян, според информация от областната болница. Осем пациенти с коронавирус на възраст от 45 до 81 г. са починали през почивните дни в област Смолян, информират от РЗИ. Общо 45 са новите случаи на COVID-19 през последните две денонощия, като 31 от тях са настанени в болници. Трима лекари и две медицински сестри са сред новозаразените.
Белчев загуби битката с COVID-19, след като със същата диагноза през ноември издъхна и неговият брат близнак, учител в с. Оряховец. Скърбя за загубата на един голям приятел, отдаден на работата си кмет и преди всичко добър човек, написа във ФБ-профила си председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.
В болници в областта са настанени 31 от позитивните, а 14 са на домашно лечение. Новозаразените са на възраст от 35 до 80 г. Сред новите случаи са обитатели на социалните домове в с. Фатово и с. Петково, както и учител от община Борино. С положителна проба за COVID-19 е и санитар от дома за хора с психични разстройства в Петково. Предстои да се вземат проби за тестуване за коронавирус и на останалите служители от персонала и настанените в дома.