Пламен Бобоков с трето обвинение след интервюто пред bTV
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Ноември 2020 16:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пламен Бобоков с трето обвинение след интервюто пред bTV

/КРОСС/ Бизнесменът Пламен Бобоков е с ново, трето обвинение. То е за държане без регистрация на археологически обекти. Определената му мярка за неотклонение е "подписка", съобщи пиарът на русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови.

Официално съобщение от прокуратурата засега няма. По информация на БНР обвинението е заради открита при един от обиските в дома на Бобоков в Русе картина със забодени по краищата ѝ стрелички.

Стреличките, на стойност 652 лева и представляващи археологически предмети без художествена и културна стойност, не били надлежно регистрирани, поради което Русенската окръжна прокуратурата днес е повдигнала новото обвинение на Пламен Бобоков.

Освен за това Пламен Бобоков е разследван заедно с брат му и за незаконен внос и преработка на опасни отпадъци.

Самостоятелно е обвиняем за търговия с влияние заради чатовете му с президентския секретар Пламен Узунов.

Той е на свобода е срещу две парични гаранции - от един милион лева и от 10 хиляди лева.

А брат му - Атанас Бобоков, в петък напусна ареста след почти половин година там срещу гаранция от рекордните два милиона лева.

"Как ще продължи опитът на „дълбоката държава" у нас да заграби бизнеса на Бобокови може само да гадаем", пише до медиите Ани Александрова, пиар на русенските бизнесмени.

Новината за поредното обвинение на Пламен Бобоков идва ден, след като той обяви в интервю за bTV, че депутатът от ДПС Делян Пеевски се е прицелил в семейния бизнес и че той управлява държавата в триумвират с премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.