Санитари със заплата от 3000 лв. наема „Пирогов“
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Декември 2020 08:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Санитари със заплата от 3000 лв. наема „Пирогов“

/КРОСС/ Санитари със заплата от 3000 лв. вече са наети в най-голямата болница за спешна помощ „Пирогов", но според д-р Дияна Димитрова намирането на желаещи е изключително трудно.

До момента трима човека сме намерили, а ни трябват още около 50. Не успяваме, защото хората, които идват, на първо място поставят заплащането - никой от тези, които се явиха, не попитаха какво точно ще правят вътре в самите отделения, коментира д-р Димитрова.

Друго условие е желаещите да са на възраст от 18 до 65 години и да имат антитела срещу COVID-19, както и да имат желание да работят с тежко болни пациенти.

При нас има само тежко болни. Те се почистват всяка сутрин, прави се тоалет, сменят се памперси, сменя им се бельото - това не е едно от най-хубавите неща, коментира д-р Дияна Димитрова. Тя уточни, че заплатата от 3000 лв. е оправдана.

Доброволецът Берт Илиев също казва, че работата определено не е лесна. Тя е многокомпонентна, тежка, физическа работа, допълва той. Илиев е кандидатствал като доброволец в „Пирогов" още в началото на пандемията. Като студент по медицина казва, че именно там практиката е най-голяма и разнообразна.

Мисля, че хората трябва да искат да помогнат, а не да гледат само паричната страна на нещата, допълва той. Илиев казва, че всеки, които отиде там заради парите ще има тежък сблъсък с реалността. Трябва да са готови да помогнат. Хора сме, нека помогнем, казва той.