Коледната ваканция за учениците ще е по-дълга
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Декември 2020 10:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Коледната ваканция за учениците ще е по-дълга

/КРОСС/ Коледната ваканция за учениците ще е по-дълга. Тя ще бъде от 22 декември до 3 януари включително според заповедта на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Заповедта е свързана с необходимостта от допълнителни компенсиращи мерки за учениците от първи до шести клас заради преустановения присъствен учебен процес в училищата в страната, свързан с ограничението на разпространението на COVID-19 и с издадената заповед на здравния министър за затварянето на училищата до 21 декември. От 30 ноември всички ученици в страната от първи до 12-и клас преминаха на онлайн обучение.

Според заповедта на образователния министър междусрочната ваканция за учениците от седми до 12-и клас ще е един ден и това ще е 3 февруари. Началото на втория учебен срок за учениците от първи до шести клас за всяко училище може да е различно и ще зависи от решението му за компенсиращите мерки за учениците от тези класове /първи-шести клас/. Учениците от седми до 12-и клас ще започнат втория учебен срок на 4 февруари.

Учениците от първи до трети клас ще завършат учебната година на 23 юни, предвижда заповедта на министър Красимир Вълчев. В нея се информира, че до 30 юни ще учат учениците от четвърти до 11-и клас.