Наука и техника показаха по време на Международния фестивал “От винта”
Секция: България - Русия
25 Октомври 2020 11:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наука и техника показаха по време на Международния фестивал “От винта”

/КРОСС/ Проведе се второто издание на Международния фестивал за научно-техническо творчество за деца и младежи "От винта". Домакин на събитието беше Руският културно-информационен център. Входът за фестивалът беше свободен за всички желаещи да го посетят.

Наука, техника, творчество се срещнаха във второто издание на Международния фестивал за научно-техническо творчество за деца и младежи "От винта", който продължи от 22 до 24 октомври. Във форума участваха над 120 млади инженери, включително и международни експерти в областта на иновациите от над 7 страни.

На форума можеше да бъде разгледана изложба, показваща хронологично развитието в изследването на космоса. Имаше и интересни научни филми за Космоса, а също - и анимационни филми за най-малките.

Първото издание на фестивала се проведе през 2018 г., тогава то се състоя под егидата на президента на Руската федерация Владимир Путин и българския президент Румен Радев. Във форума взеха участие над 100 учени от двете страни, а над 6 хил. души посетиха експозицията на фестивала.