Полицията в Пазарджик задържа дилър на наркотици
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Декември 2020 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Полицията в Пазарджик задържа дилър на наркотици

/КРОСС/ Дилър на наркотици е задържан по време на акция за противодействие на разпространението на наркотични вещества в Пазарджик.

Полицейската операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност" в областния град под наблюдението на Окръжната прокуратура. Екипи от сектора извършили претърсване в къщата на 52-годишен жител на Пазарджик. По време на полицейските действия бил открит прозрачен плик с бял прах. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на кокаин. Количеството на намерената дрога е 14.6 грама. Открити са още няколко мобилни телефона и SIM карти. Кокаинът е останалите веществени доказателства са иззети.

Установено е, че дилърът е разпространявал високорисковото наркотично вещество на територията на областния град и населените места от общината. Той е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. С постановление на прокурор от окръжната прокуратура в Пазарджик срокът на арест е удължен със 72 часа. Продължава работата по документиране и изясняване на цялостната му престъпна дейност.