Най-популярните бебешки имена в света за 2020 година
Секция: ЛЮБОПИТНО
02 Декември 2020 17:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Най-популярните бебешки имена в света за 2020 година

/КРОСС/ Проучване на сайта за родители Бейбисентър разкрива най-популярните бебешки имена за 2020 година.

За да съставят списъка, от Бейбисентър са анкетирали посетителите на сайта и са проучили най-актуалните тенденции в избора на наименования за новородени момиченца и момченца, пише БТА, цитирайки в. "Дейли стар".

Допитването показва, че най-популярните имена за отрочета от женски пол са София, Оливия и Амелия, а за бебета от мъжки пол - Мохамед, Ноа и Оливър.

Авторите на проучването са установили, че родителите често черпят вдъхновение за избора на име за потомците си от телевизионни шоута. Сред най-популярните имена за момченца е Конъл - на един от централните персонажи в сериала "Нормални хора". Подобен е случаят с Арабела от "Мога да те унищожа" и Дейвид от "Шитс Крийк".

Герои от видео игри и реалния живот също вдъхновяват родителите в избора на име за бебе. Такъв е примерът с футболиста Маркъс Рашфорд и столетника капитан Том, които със забележителната си благотворителна дейност по време на пандемията се превърнаха в герои на Великобритания.

След смъртта на чернокожия Джордж Флойд, който стана жертва на полицейско насилие в САЩ, името Джордж намира място в Топ 10 тази година, след като миналата година отбеляза спад в популярността си.

Топ 20 на най-популярните за 2020 г. имена за момиченца включва Оливия, София, Амелия, Лили, Айла, Ава, Мия, Ария, Фрея, Исабела, Ела, Айви, Грейс, Роузи, Попи, Иви, Шарлот и Хана.

В Топ 20 на най-популярните момчешки имена за 2020 г. попадат Мохамед, Ноа, Оливър, Артър, Лео, Фреди, Джордж, Тио, Чарли, Джак, Хари, Оскар, Итън, Арчи, Финли, Джошуа, Джейкъб, Томас и Айзък.