Германия удължава карантината с 3 седмици
Секция: СВЯТ
03 Декември 2020 10:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германия удължава карантината с 3 седмици

Досегашният краен срок на ограниченията беше 20 декември

/КРОСС/ Германия удължава карантината с 3 седмици. Решението беше обявено, след като канцлерът Ангела Меркел се срещна с ръководителите на регионалните правителства.

Досегашният краен срок на ограниченията беше 20 декември. Удължаването е до 10 януари.

Карантината затвори хотелите и ресторантите. На гражданите е забранено да се събират по домовете си в групи по-големи от 5 души, като те трябва да са от най-много две домакинства.

Въпреки това в много региони броят на заболелите остава висок. През последното денонощие в страната бяха регистрирани над 22 хиляди нови случая.

"В идните седмици трябва да се запитаме дали сегашните мерки са достатъчно строги. Дали можем да продължим да държим страната в този полусън или пък трябва да наложим още по-стриктни ограничения на определени места. Ще видим колко успешна е сегашната стратегия", каза Маркус Зьодер, премиер на Бавария.

"Ако заразяването продължава със същите темпове като в последните дни, ще имаме нова среща на 4 януари, за да преценим. Засега федералните провинции удължават ограниченията от 20 декември до 10 януари. Продължаваме в същия режим като досега, а изключението ще е само за специалните правила по Коледа", смята Меркел.