Вучич: Сърбия цени подкрепата на България и добрите отношения с нея
Секция: СВЯТ
05 Декември 2020 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вучич: Сърбия цени подкрепата на България и добрите отношения с нея

/КРОСС/ "Сърбия и България имат добри отношения, много по-добри от останалите в региона", каза той
Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че Сърбия оценява подкрепата, оказана от България в процеса на присъединяване към ЕС, предаде МИА.


Според пресслужбата на сръбския президент, той е казал днес на прощалната среща с българския посланик в Белград Радко Влайков, че "Сърбия и България имат добри отношения, много по-добри от останалите в региона", поздравявайки президента. Румен Радев и премиерът Бойко Борисов.

"Сърбия оценява подкрепата, оказана от България в процеса на присъединяване към ЕС," каза Вучич на срещата.

Президентът Вучич и посланик Влайков изразиха увереност, че икономическите връзки ще бъдат укрепени, както и сътрудничеството във всички области от общ интерес, и заявиха, че търговското сътрудничество почти се е удвоило през последните години.


Те също така отбелязаха, че завършването на магистралата от София до границата между двете страни, както и газопровода "Балкански поток", ще бъде от най-голямо значение, се казва в изявлението.

Вучич подчерта също подчерта значението на сътрудничеството чрез четиристранния формат, т.е. Висшия съвет за сътрудничество на Сърбия, България, Румъния и Гърция. За него то е много важно за развитието на добросъседските отношения и насърчаването на политика на мир и стабилност в региона, както и за социалното и икономическо развитие.