Кристалина Георгиева в списъка на "Блумбърг" за "най-важните хора" на 2020 година
Секция: ИКОНОМИКА
05 Декември 2020 10:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кристалина Георгиева в списъка на "Блумбърг" за "най-важните хора" на 2020 година

/КРОСС/ Агенция "Блумбърг" представи списък с 50 души, които определят "безпрецедентната" 2020 г.
Според агенцията, пандемията от коронавируса и изборите в САЩ до известна степен са улеснили съставянето на четвъртия годишен списък. Новият списък е разделен на пет категории: бизнес, политика, развлечения, финанси и наука, технологии. Във всеки от тях, според агенцията, има хора, чиито постижения заслужават признание.

В категорията "политика" агенцията, наред с други, включи лидера на беларуската опозиция, бившата кандидатка за президент Светлана Тихановская, престолонаследникът на ОАЕ Мохамед бин Зейд Ал Нахаиан - за нормализиране на отношенията с Израел, президентът на Уругвай Луис Лакале По - за това че страната под негово ръководство има най-ниската степен на заразяване с COVID-19 в Южна Америка.

В допълнение, категорията включва съоснователите на движението "Black Lives Matter", ръководителя на администрацията на Тайван Цай Ингвен и председателя на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс.

Агенцията е включила управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в раздела "финанси". Освен нея там са и ръководителя на една от най-големите финансови корпорации в света, Citigroup Inc., Джейн Фрейзър, както и изпълнителният директор на Morgan Stanley Джеймс Горман и други.

Сред признатите от агенцията в категорията "наука и технологии", са главно тези, чиито усилия са насочени към борба с разпространението на COVID-19, включително главният специалист по инфекциозни болести на САЩ Антъни Фаучи, група учени, участващи в разработването на ваксини срещу коронавирус и създателите на Covid Tracking Project, който проследява броя на случаите на инфекция с COVID-19.

В категорията "бизнес" агенцията включи един от ръководителите на стрийминг услугата Нетфликс Рийд Хейстингс, ръководителят на образователното приложение Think & Learn Pvt, Буджу Равиндран и стриймъра Viya.

В развлекателната категория Блумбърг включи певицата Били Айлиш и режисьора Пон Джун-хо, известен с филма си "Паразит", който спечели четири награди "Оскар" тази година.