Румен Петков и Анастас Терзобалиев са в Ливан, където провеждат серия от срещи на високо равнище
Секция: ПОЛИТИКА
07 Декември 2020 15:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков и Анастас Терзобалиев са в Ливан, където провеждат серия от срещи на високо равнище

/КРОСС/ Председателят на ПП АБВ Румен Петков и Анастас Терзобалиев, съветник на ПП АБВ по отношенията с Близкия изток, са на посещение в Ливан, където са планирани серия от срещи на високо равнище. По покана на председателя на управляващата в Ливан партия „Движение за бъдеще" Ахмад Харири те обсъдиха взаимоотношенията между неговата партия и ПП АБВ, между които има договор за сътрудничество и партньорство.

Ахмад Харири прие с удовлетворение поканата за посещение в България в началото на следващата година, когато ще се запознае на място с възможностите България да предостави обучение на ливански студенти, възможностите за развитие на бизнеса в сферата на туризма, хранителната промишленост, търговския стокообмен. Като подарък Ахмад Харири получи картина на българския художник Мирчо Колешев, а Петков - почетен знак като свидетелство приятелството и доброто партньорство между двете политически сили. На срещата присъства и Ахмад Аладин, президент на Ливано-Българския Бизнес Съвет.

През първия ден на посещението си в Ливан, Петков и Терзобалиев се срещнаха и с Мохамед Шукер, председател на Камарата и на Федерацията на търговските, индустриални и земеделски камари в Ливан, човек с изключително влияние в икономическите среди и реалния сектор. По време на срещата те се договориха през следващата година да бъде организиран Българо-Ливански икономически форум, където да бъдат представени възможностите за търговски стокообмен и инвестиции в сферата на хранителната промишленост, енергетиката, леката промишленост и технологиите.