Довършителни работи в малката баня
Секция: ЛЮБОПИТНО
09 Декември 2020 19:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Довършителни работи в малката баня

/КРОСС/ Обикновено притежателите на малки бани с площ от 2,2-2,7 квадратни метра се сблъскват с трудности при ремоделиране на хигиенното пространство в своя дом. При проектирането на толкова малки помещения трябва да се подхожда с интелигентност. Ако не може да се справите сами, обърнете се към професионален екп, притежаващ необходимите умения.

Днес имате възможност да се възползвате от услуги като дизайнерски проекти, създадени от реални професионалисти. С помощта на тях можете да превърнете банята си в модерно и комфортно пространство. Те са свързани със следните аспекти:
• разширяване на пространството,
• компетентно осветление,
• оптимално разположение на мебелите и санитарните изделия,
• наличие на достатъчен брой места за съхранение,
• хармоничен и красив външен вид.

Довършителните материали за бани се предлагат в голямо разнообразие, като всички те имат своите предимства и недостатъци. Така например, един материал може да бъде много красив и издръжлив, но скъп. В същото време, ако е икономичен и евтин - няма да бъде толкова практичен. Ето защо е добре да проверите в Интернет за идеи за дизайн на банята с квадратура 2,2-2,7 кв.м. и изберете един или повече проекти, подходящи за вашия ремонт. След това се свържете с доставчиците, за да ви направят оферта.

Обикновено в малката баня се инсталират плочки, използва се боя или се полагат готови панели. Друг практичен и интересен материал е мозайката. В сравнение с обикновените плочки, мозайката има няколко важни предимства:
• елементите могат да бъдат подредени на неравни повърхности, извити стени, колони и т.н.,
• тя ви позволява да създавате всякакви модели,
• елеентите са по-здраво закрепени поради ниското тегло на отделните плочки,
• подходяща е не само за стени и подове, но и за санитарен фаянс.
• мозайката се вписва перфектно в баните с малка квадратура: големи рисунки върху плоски плочки със сигурност ще се стесни пространството, докато по-малката мозайка с по-деликатен модел и по-малки ораменти визулно ще разшири пространството.

За пода са подходящи както мозайки, така и плочки. Обърнете внимание само на повърхността на материала. Подът в банята в никакъв случай не трябва да е хлъзгав, тъй като е много лесно да се падне и да в мокра баня с хлъзгав под. За подове е по-добре да използвате груби подови плочки с антихлъзгащо покритие.

Източник: https://www.keramo-bg.com