Ген. Матеев: Пандемията не трябва да спира модернизацията на армията
Секция: Коментари
12 Декември 2020 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ген. Матеев: Пандемията не трябва да спира модернизацията на армията

/КРОСС/ В тези смутни времена има добри новини за армията ни. Скоро Силите за специални операции ще разполагат с близо 100 нови машини. Договорът е за почти 50 милиона лева и бе подписан преди дни в Министерството на отбраната от военния министър Красимир Каракачанов и изпълнителният директор на българската фирма "Самел - 90".
В тези смутни времена има добри новини за армията ни. Скоро Силите за специални операции ще разполагат с близо 100 нови машини. Договорът е за почти 50 милиона лева и бе подписан преди дни в Министерството на отбраната от военния министър Красимир Каракачанов и изпълнителният директор на българската фирма "Самел - 90".
По неговите думи 90% от коментарите, които е прочел за договора, са положителни, а относно критиките за сключването му, Матеев отбеляза, че той е подписан по чл. 149 от Закона за обществените поръчки, който засяга отбраната и сигурността, така че да няма изтичане на секретни данни. „Самел-90" е единствената фирма у нас, която може да произведе всички тези машини", заяви Матеев. Що се отнася до изказванията, че сега не е време да правим големи покупки за армията на фона на пандемията с коронавирус, генералът напомни старата поговорка, че „който не храни своята армия, ще храни чужда". Модернизацията на въоръжените сили не трябва да спира, категоричен е Матеев, който напомни колко важна е тяхната функция за осигуряването на териториалната цялост и сигурността на държавата, за да можем всички ние да живеем спокойно
Източник:bTV