Проф. Танев: Възможно е да има нулева учебна година
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Декември 2020 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Танев: Възможно е да има нулева учебна година

По думите му това би станало, ако други държави вземат подобно решение

/КРОСС/ „Ако в други държави учебната годината се обяви за нулева, е възможно и при нас да стане така. Дано не се стигне до такава световна норма. Струва ми се, че МС ще направи всичко възможно да избегне подобно нещо". Това заяви в ефира на „Здравей, България" проф. Тодор Танев, бивш министър на образованието.

Той коментира и темата за онлайн обучението. „Не може да кажем, че присъственото обучение е по-добро. Математиката и музика се учат по-лесно онлайн. Медицината обаче се преподава доста трудно в електронна среда", поясни проф. Танев.

По думите му мерките срещу COVID-19 са неизбежни. „Преди няколко дни майка ми почина от коронавирус. Сигурно вече всеки има познат болен или починал. При нас мерките не са толкова строги, както в други държави. Изглежда, че в България политическите аргументи са надделели. Живеем във времена, в които трябва да се съобразим с „новия ни съквартирант"- COVID-19, който няма да си отиде", каза още бившият просветен министър. Той сподели, че вероятно ще се ваксинира, но още не е сигурен, тъй като е възможно ваксината да има странични ефекти.