Бебето Йода замени звездите и ангелите като популярен връх за коледна елха
Секция: История
18 Декември 2020 18:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Бебето Йода замени звездите и ангелите като популярен връх за коледна елха

/КРОСС/ Бебето Йода замени звездите, ангелите и Дядо Коледа като популярен връх за коледна елха през настоящия празничен сезон, пише сп. "New Musical Express".Изобилието от снимки в социалните мрежи на коледни дръвчета с "кацналия" на върха им зелен дребосък свидетелства, че той се е превърнал в необичайна алтернатива на традиционните върхове за елха.

Дребният симпатяга от сериала "Мандалорианецът", излъчван по Disney +, вече втора година е сред най-популярните персонажи в поп-културата, припомня изданието.

Едва наскоро феновете научиха, че истинското име на дребосъка, наричан в поредицата Детето и кръстен от феновете Бебето Йода, е Грогу.
Повечето почитатели на сериала вече притежават кукли и фигурки на зеления мъник и в настоящия празничен сезон активно ги използват вместо традиционната украса за коледни елхи.Социалните мрежи изобилстват от снимки на елхи, частично или изцяло украсени с Бебета Йода, като най-често фигурките се "мъдрят" на върха, пише БТА. Декорацията е чудесна алтернатива на друга тенденция в годината, в която светът води борба срещу коронавирусната пандемия - коледни дръвчета, украсени с маски, ръкавици и дезинфектанти.