1300 полицаи с положителни проби, 132 са в болница
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Декември 2020 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
1300 полицаи с положителни проби, 132 са в болница

/КРОСС/ Съдилищата в страната са издали над 650 присъди за нарушаване на наложена карантина, както и за невярно попълнени декларации през пролетта, когато по входовете и изходите на големите градове в страната имаше поставени КПП-та. Данните съобщи министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

По-голямата част от досъдебните производства са за нарушаване на карантината, наложена на болни или контактни лица от здравните власти, а по-малката за вписани неверни данни.

По негови данни към момента 1300 полицаи в страната са с положителни проби, а от тях 132 са приети за лечение в болница.

Вътрешният министър даде информация пред журналисти и по други важни теми, свързани с разпространението на COVID-19.

„За ситуацията на територията на Великобритания не мога да кажа, тъй като тази информация постъпва към Министерство на външните работи. Ние направихме организация с директора на ГД „Гранична полиция" - главен комисар Кичиков и неговите служители, че по максимално бърз начин товарните автомобили, ако транзитно преминават през страната, да преминават така, че да спазват заповедта на министъра на здравеопазването. Ако крайната дестинация е търговска фирма в България, да влизат в България, да извършват своята дейност по доставка, а след това отново да напускат страната. Тази организация не е нещо ново за нас, през пролетта я направихме за първи път", посочи Терзийски.

Министър Христо Терзийски потвърди и за разкритата схема за отрицателни PCR-тестове в Русенско.

„Образувана е една преписка, която е докладвана на съответната прокуратура. Това е установена схема от служители на „Гранична полиция", но в момента текат оперативно-издирвателни мероприятия и процесуални действия. Имаме и телефонни измами - опитват се хора с недобри намерения да се възползват от ситуацията и да изкарват пари", допълни той.