Аутопсията на Марадона без следи от наркотици
Секция: СПОРТ
23 Декември 2020 13:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Аутопсията на Марадона без следи от наркотици

/КРОСС/ Излязоха резултатите от токсикологичния анализ на тялото на Диего Марадона. Всички в Аржентина са шокирани от тях, тъй като в тялото на футболната легенда не са открити никакви следи от наркотични вещества. Освен това се оказа, че Диего е имал изключително много заболявания на различни органи, предаде Gong.bg.

„Тези к*чи синове, които очакваха тялото на баща ми да е пълно с наркотици, марихуана и алкохол, бяха неприятно изненадани. Да, той не беше много добре физически в последните си дни, но причините са били други. Не съм доктор, за да кажа какви. Знам само, че той беше много отпаднал. Все едно не говореше със собствения си глас, а чувах някакъв робот", обяви дъщерята на Марадона в социалните мрежи.

Резултатите от токсикологията са потвърдили опасенията на много от близките на футболната легенда. В тялото му не са открити следи от лекарства, които да контролират сърдечните му проблеми, които в крайна сметка доведоха до смъртта му. Както е известно, световният шампион от 1986 г. получи сърдечен арест на 25 ноември.

Изследванията не са намерили следи от алкохол и никакви забранени медикаменти. Тестовете единствено са дали положителни резултати за психотропни вещества: венлафаксин, куетиаприн, леветирацетам и налтрексон.

Според информационна агенция „Телам", венлафаксинът е антидепресант, а куетиапринът е за лечение на депресия и някои зависимости. Леветирацетамът въздейства върху централната нервна система, като причинява сънливост и забавена реакция. Последното вещество е лекарство за борба с алкохолна зависимост.

Относно здравословното състояние на Диего Марадона са открити следи от редица заболявания. Сред тях са чернодробна цироза, белодробни и бъбречни проблеми, атеросклероза, хипертония, исхемична болест на сърцето и стомашни киселини.