Около милион американци вече са имунизирани срещу COVID-19
Секция: СВЯТ
25 Декември 2020 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Около милион американци вече са имунизирани срещу COVID-19

/КРОСС/ Главният инфекционист в САЩ доктор Антъни Фаучи смята, че колективен имунитет в страната може да бъде достигнат, когато 70 до 90% от населинето се ваксинира или преболедува заразата. Около 1 милион американци вече са се имунизирали, броят във Великобритания е над 600 000.

Малко над 616 000 британци са се ваксинирали в периода от 8 до 20 декември, сочат данни на правителството.Обединеното кралство стана първата страна в света, която започна ваксинация с препарата на "Пфайзер - Байонтек".

Според шефа на "Пфайзер" 200 милиона дози ще бъдат разпределени в Европейския съюз догодина.

"Абсолютно съм сигурен, че дистрибуцията ще бъде според стандартите за безопасност. Проверяваме всеки детайл до последния етап на доставка на ваксините. Дотук не сме имали някакви проблеми с пратките до Великобритания и Съединените щати, където е много по-сложно.", обясни Албърт Бурла, главен изпълнителен директор на "Пфайзер"

От понеделник, американското правителство ще изисква негативен тест от пасажерите от Великобритания, направен в рамките на 72 часа преди пътуването. Причината е засеченият нов щам на вируса на Острова. Той беше открит и в Швейцария у хора, които по принцип живеят на Острова.

Италия навлезе в ново национално затваряне за по-голямата част от празниците. Несъществените магазини затварят до 27 декември, после от 31 декември до 3 януари и на 5 и 6 януари. Хората ще могат да излизат само за работа, лекар или спешен случай.