Южна Корея регистрира рекорден скок в заразените за денонощие
Секция: СВЯТ
25 Декември 2020 15:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Южна Корея регистрира рекорден скок в заразените за денонощие

/КРОСС/ Нови огнища се проявяват на всякакви места през последните седмици
Южна Корея съобщи за най-големия досега ръст в рамките на денонощие на случаите на зараза с коронавирус, а министър-председателят призова за бдителност, за да се постигне сдържане на опасния скок, който увеличи смъртните случаи и претовари болниците, предаде Асошиейтед прес.

На Коледа Република Корея регистрира нови 1241 случая, потвърдени днес от агенцията за контрол и превенция на заболяванията. С тях общият брой на заразените достигна 54 770. През последните 24 часа са починали 17 пациенти с COVID-19. С тях броят на жертвите вече е 773.

Над 870 от новите случаи са от района около столицата, където живее половината от 51-милионното население на страната. Там значителен брой от заразите се свързват с лишените от свобода в голям затвор в Сеул.

Нови огнища се проявяват на всякакви места през последните седмици - болници, домове за стари хора и психиатрични клиники, църкви, ресторанти и военни поделения. Властите разшириха програмата за тестване, за да забавят ръста на разпространение. Само вчера бяха извършени над 118 000 теста. До 3 януари са силно ограничени събиранията на хора, националните паркове и ски курортите са затворени, а ресторанти, които обслужват групи от над петима души, биват глобявани.