Шефът на БЛС: Имунизирах се, защото е крайно време да заживеем както преди
Секция: Коментари
27 Декември 2020 13:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шефът на БЛС: Имунизирах се, защото е крайно време да заживеем както преди

/КРОСС/Започна ваксинацията срещу COVID-19 в Пловдив, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров бе първият имунизиран - в УМБАЛ "Св. Георги".

Пред медиите той каза, че не боли изобщо и се чувства дори по-добре отколкото преди ваксинацията.

"Имунизирах се, защото вярвам в постиженията на медицинската наука и защото е крайно време да заживеем както преди и не на последно място, за да дам пример на пациентите", посочи той.

Вторият ваксиниран в Пловдив бе медицинската сестра в хирургичното звено към отделението по Спешна медицина, която е с 48 г. стаж - Райна Тодовичина, а след нея - д-р Венцислав Филипов, началник на звено Вътрешни болести в отделението по Спешна медицина със стаж като лекар 33 години.

До момента 603 медици в Пловдив и областта са заявили желание да се ваксинират. Организацията на областно ниво е направена, включват се общо 14 болници, от които 11 в Пловдив и три в областта /Асеновград, Раковски и Първомай/.

От тях три са държавни болници, седем частни и четири общински лечебни заведения, каза областният управител и председател на Областния кризисен щаб /ОКЩ/ Дани Каназирева.

Тя добави "Надявам днес да е началото на края на тези изминали тежки дни. Надявам се този пример да последват много медици от региона и да преминем към следваща фаза".

На въпроса дали тя ще се ваксинира, отговори категорично да, но ще изчака реда си, защото преди нея има далеч повече нуждаещи се.