Кафето с резен лимон е отличен старт на деня
Секция: ЛЮБОПИТНО
28 Декември 2020 08:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кафето с резен лимон е отличен старт на деня

/КРОСС/ Защо лимоненото кафе е най-добрият начин да започнем сутринта си, въпреки че има безброй варианти какво да добавим към горещата ободряваща напитка.

Разбира се, лимонът е необичайна съставка за кафето. Можете да нарежете няколко тънки цитрусови филийки в чашата си или да добавите прясно изцеден сок. Въпреки че такъв коктейл има специфичен вкус, той отдавна е има многомилионна армия от фенове. Освен това кафето с лимон е невероятно здравословна комбинация, която има благоприятен ефект върху много процеси в тялото - от сърдечната функция до състоянието на кожата.
Комбинацията от кафе и лимон осигурява двойна доза антиоксиданти. Флавоноидите, открити в кафето, се комбинират с витамин С от лимона, за да помогнат в борбата със свободните радикали с двойна сила. Антиоксидантите предотвратяват окислителните процеси в организма, които водят до отслабване на имунната система, провокират преждевременно стареене и могат да причинят някои хронични заболявания. Чаша кафе с лимон сутрин ще ви осигури надеждна защита.

Ползите от лимона и по-специално витамин С за имунитета са добре известен факт. Но малцина знаят, че кофеинът също укрепва естествената защита на организма. Факт е, че кафените зърна (това се отнася за разтворимото кафе в по-малка степен) съдържат желязо, цинк и витамини от група В. Тези активни вещества стимулират производството на имуноглобулини и осигуряват на организма защита срещу вируси и патогенни организми.