Без Федерер в Откритото първенство на Австралия
Секция: СПОРТ
28 Декември 2020 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Без Федерер в Откритото първенство на Австралия

/КРОСС/ Роджър Федерер няма да играе в Откритото първенство на Австралия по тенис от 8 февруари, информира неговият агент Тони Годсик в интервю пред агенция Associated Press. Швейцарецът е взел решение да продължи възстановяването си и ще излезе отново на корта в официални мачове едва след турнирите в Австралия.

„Роджър реши да не играе в Мебърн - заяви Годсик. - Той направи сериозен прогрес в последните месеци със своето коляно и физическото си състояние. Но след разговори с екипа си прецени, че най-добре за него в дългосрочен план да се завърне към мачове след първенството на Австралия. Следващата седмица ще говорим за турнири, които започват в края на февруари и тогава ще почнем да съставяме график за годината."

Преди броени дни турнирният директор на Откритото първенство на Австралия - Крейг Тайли обяви, че има потвърждение от Федерер, че той ще пътува за Мелбърн и на място ще прецени, дали да участва в турнира. Появиха се и информации, че швейцарецът ще използва отборния турнир ATP Cup за проверка на състоянието, но изглежда решението в крайна сметка е друго.

Швейцарецът е в момента в Дубай, където се готви за новия сезон. През 2020 г. той игра само в Мелбърн, като отстъпи на Новак Джокович в полуфиналите. След това Федерер информира, че е претърпял операция на дясното коляно. Впоследствие се подложи и на втора операция на същото коляно и не се завръща в игра през сезона.