Отслужиха Света Василиева литургия и молебен за Новата година
Секция: Православие
01 Януари 2021 14:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отслужиха Света Василиева литургия и молебен за Новата година

/КРОСС/ Негово високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний отслужи традиционната Света Василиева литургия и молебен за здраве през Новата година в Патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски". На този ден празнуват Васил Василка, Василена, Веселин и Веселина.

По традиция с 33 удара на най-голямата камбана, толкова, колкото са земните години на Исус Фристос и цяла симфония от звуци на всички останали камбани възвестяват първият ден от новата година в Патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски".

На този ден Православната църква чества празника "Обрезание Господне" и един от основоположниците на богословието свети Василий Велики. Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний отправи благослов от името на Негово светейшество Българският патриарх Неофит и от свое име.

"Здрава, мирна и изпълнена с много радост в душите и домовете. С много любов в сърцата да бъде настоящата 2021 година. Преминавайки през нея да бъдем още по-единни във вярата ни в Христа Иисус, нашият Господ. Да бъдем много по-съпричастни към страданията, към болките и към нуждите на нашите ближни. За много, много и благословени години! Честита нова година!", пожела митрополит Антоний на Западно- и Средоевропейската епархия на ПБЦ.