Зам.-директор на училище: Средата липсва на децата
Секция: Анализи
03 Януари 2021 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-директор на училище: Средата липсва на децата

/КРОСС/ Училищната среда липсва на децата. Това смята заместник-директорът на 18 СУ „Уилям Гладстон" в София Ралица Кирилова.

„Изключително важно е за тях да общуват помежду си. За големите това утвърждаване от себе си и удовлетворението, което получаваш чрез общуването с връстниците е нещо, което никой не може да замени, дори компютърът", каза тя в студиото на „Събуди се".
Тя поясни, че към момента в училището няма болни учители и ученици.

„Има родители, които няма да пуснат децата си. Техните основания и аргументи са абсолютно адекватни. Отвъд притесненията, се появяват и учениците с придружаващи заболявания. Родителите им предпочитат те да не се връщат в клас и споделям аргументите. Процентът обаче е малък на фона на голямото число", добави Кирилова.

Основателят на училище „Милеа" Милена Паунова обясни, че при тях няма такива ученици и всички ще се върнат от 4 януари. „Не сме получили такива заявления. Приемам съображенията на всеки родител", разясни тя.

Зам.-директорът на 18-о училище поясни, че с огромно нетърпение очакват децата да се върнат в клас.

„Използвахме времето, за да довършим ремонтни дейности в сградата на училището и да я превърнем в една креативна среда. Имаме готовност и учителите очакват с нетърпение децата и с радост ще ги посрещнем”, обясни Кирилова.