Новинарският канал на NOVA стартира на честотите на Канал 3
Секция: ЛЮБОПИТНО
04 Януари 2021 13:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новинарският канал на NOVA стартира на честотите на Канал 3

/КРОСС/ Нова тв ще се раздели с голяма част от новинарското си съдържание, което ще бъде отделено в друг канал, съобщи ръководителят на телевизията Ива Стоянова. Нова, от своя страна, ще стане с развлекателен профил.

Днес в сутрешния блок "Здравей, България" Стоянова коментира, че каналът NOVA News е създаден заради повишеното търсене на информация от аудиторията през изминалата година. Технически и кадрово е подготвен за около месец от работещите в Нова. Каналът предлага новинарски емисии на всеки час, самостоятелни предавания, както и излъчвания на живо на всички събития, които вълнуват много хора. Първата емисия е в 10:00. Сутрешният блок ще върви паралелно по двата канала.

От старта ѝ като национална ефирна телевизия досега новините и публицистиката бяха неизменна част от съдържанието на Нова. Телевизията се превърна в един от основните информационни източници в страната. В последните години обаче много от знаковите лица бяха принудени да напуснат или си тръгнаха по собствено желание, като много от тях намекнаха за ограничаване на редакционната свобода.

Голямата промяна в телевизията става малко преди каналът да смени отново собствениците си само в рамките на две години. Този път купувач е United Group - американска компания, която притежава и БТК.

„Не е тайна, че братя Домусчиеви подписаха предварителен договор за продажба с „Юнайтед груп". Ако той бъде одобрен от всички регулаторни органи в страната, ще има смяна на собствеността. Вярвам, че с вярата и желанието за развитие на този огромен инвеститор ще продължим да растем. Надявам се и ние да оправдаем доверието", каза Стоянова в "Здравей, България".