Пробив на българските лекари: Хранителна добавка срещу COVID-19
Секция: Здраве
05 Януари 2021 10:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Пробив на българските лекари: Хранителна добавка срещу COVID-19

/КРОСС/ Пробив на българските лекари в профилактиката и подпомагане на лечението на COVID-19. Ръководител на екипа е проф. д-р Добрин Свинаров, началник на Клинична лаборатория и клинична фармакология в Александровска болница.

Още в началото на пандемията и навлизането й в нашата страна българските учени се запознаваха с всичко, което излизаше в огромни количества в медицинската литература. Много бързо на основата на един от най-добре балансираните протоколи в САЩ, под ръководството на Пол Марик, вдъхновени от това, което той представи като виждане, разработихме един продукт, който да послужи като мост за профилактика и подпомагане на лечението на тази нова болест, обясни д-р Свинаров.

Става въпрос за хранителна добавка. Свинаров подчерта, че продуктът е създаден по задание и под ръководството на Министерството на здравеопазването. Учените, които са участвали в тази разработка, са още академик Богдан Петрунов, проф. Георги Момеков и проф. Рахамин Шекерджийски. Тази хранителна добавка съдържа витамин С, витамин D, кверцетин и цинк в една таблетка за смучене.

Втората съставка на този продукт, отделно от тази таблетка за смучене, е мелатонин, който има изключително мощни антиоксидантни свойства и се използва много интензивно във всички протоколи за лечение на новата болест. Към това беше прибавена идеята на академик Петрунов да се съчетае с още един продукт, който представлява изключително добра комбинация на микроелементи, поливитамини и четвърт перорална ваксина за предпазване от наслагването на бактериални инфекции, обясни д-р Свинаров. По думите му вече има достатъчно натрупани доказателства от медицинска гледна точка, че тези съставки безусловно са полезни и важни като профилактика и като компоненти в лечението на болестта.