Кинофестивалът в Гьотеборг търси киноман, който да гледа филми в изолация на самотен остров
Секция: Шоубизнес
06 Януари 2021 09:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кинофестивалът в Гьотеборг търси киноман, който да гледа филми в изолация на самотен остров

/КРОСС/ Международният кинофестивал в Гьотеборг, който е най-големият на Скандинавския полуостров, ще премине тази година под знака на изолацията по схемата - една прожекция - един зрител, предава ТАСС, цитирана от БТА.

Понастоящем организаторите обявиха в сайта си, че търсят киноман, който да изкара една седмица в гледане на филми на самотен остров.Островът с фар Патер Ностер в Северно море, който е на върха на архипелага, е едно от най-безлюдните и обрулени от ветровете места в Швеция. На избрания любител на киноизкуството ще му бъде предоставена възможността да се наслаждава в продължение на цяла седмица на най-новите постижения в седмото изкуство. При все това той всеки ден ще трябва да споделя своите впечатления от затворничеството си и от кинолентите.

Аналогични ексклузивни прожекции само за един зрител ще бъдат направени и в кинотеатрите "Скандинавиум" и "Дракен".

Тази година кинофестивалът в Гьотеборг ще премине изключително в цифров формат, като публиката ще има достъп до всички филми, до премиерите и срещите с творческите колективи в интернет платформите.

Основна тема на феста ще бъде "Социалната дистанция - новият свят, възникнал след пандемията и ролята на киното в него". Програмата на кинофорума, който ще се проведе от 29 януари до 8 февруари, ще бъде представена на 12 януари.