Обвиниха Лютви Местан за катастрофата, при която загина бебе
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Януари 2021 16:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обвиниха Лютви Местан за катастрофата, при която загина бебе

/КРОСС/ Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в Окръжен съд-Кърджали обвинителен акт срещу Юсеин Ахмед и Лютви Местан, привлечени като обвиняеми за катастрофата, съобщиха от Обвинението.

При нея загина 6-месечното бебе на Ахмед. Челният удар между колите, управлявани от двамата мъже, стана на 14 април 2019 г. на разклона за село Загорско.

Ю.А. е предаден на съд за това, че на 14 април 2019 г., на пътя за село Загорско, при управление на лек автомобил, е нарушил правилата за движение по пътищата, не се движел възможно най-вдясно в платното за движение и не е намалил скоростта.

Ю.А. се движел със скорост над разрешената от 90 км/ч, за участъка, навлязъл върху остров с налична пътна маркировка и не осигурил всички условия за безопасното превозване на малолетен пътник в автомобила му - не му поставил обезопасителните колани, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на малолетното дете.

На съд е предаден и Местан за това, че на 14 април 2019 г., на пътя за с. Загорско, обл. Кърджали, при управление на лек автомобил, марка „Фолксваген", модел „Фаетон", с пловдивска регистрация, нарушил правилата за движение по пътищата по Закона за движение по пътищата, като идвайки от път без предимство, извършвайки маневра завиване наляво и навлизане на път с предимство, не се съобразил с пътен знак Б2, не се съобразил с идващия по пътя с предимство към кръстовището лек автомобил, марка БМВ, не го пропуснал, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на малолетно дете, пътуващо в другия лек автомобил.

Делото за пътнотранспортното произшествие край село Загорско, е наблюдавано от екип от прокурори от Окръжна прокуратура, като разследването е извършено от екип следователи от ОСлО към Окръжна прокуратура-Кърджали.

Предстои Окръжен съд да насрочи делото в разпоредително заседание в двумесечен срок.