Борисов отвръща на Радев: Какво общо имам аз с ДПС и Пеевски?
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Януари 2021 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов отвръща на Радев: Какво общо имам аз с ДПС и Пеевски?

/КРОСС/ Много нечистоплътно е да искаш медицинските лица да дадат прогноза за 28 март. То за времето не може да се даде прогноза... Няма медицински специалист в света, който да излезе и да каже - на 28 март пандемията ще е подминала или ще е в пик, такъв в света няма. Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар на свиканите от президента Радев медицински специалисти от Националния щаб по повод консултации за датата на изборите.

Изцяло правомощие на държавния глава е да определи дата на избори. Считам, че да ни вика за консултации, е само да си измие ръцете с нас за датата 28 март, допълни Борисов.

На 7 декември президентът определя 28 март за дата на изборите, на 19 декември я повтаря в "Годината на Дарик". На 7 декември имаме в болници 7000 души, днес имаме 4262. На 7 декември са в интензивни отделения 516, днес - 379 души. На 7 декември 68 са починали, 59 са днес. Така че, кой диктува на президента датата 28 март и кой сега му казва че към момента ГЕРБ е първа политическа сила, според социологическите агенции, попита риторично премиерът. Така че, ние се готвим за избори на 28 март, категоричен е Борисов.

За радост, имаме изключително компетентен щаб и мерките са най-меки и най-щадящи психиката на хората, и в същото време дават възможност на икономиката да работи, да се покрият огромните разходи от пандемията, подчерта Борисов.

Аз съм започнал да печеля изборите мажоритарно, аз съм си побеждавал сам и българският народ ми е дал своето доверие, каза още премиерът относно твърдението на президента Радев, че "Борисов е довереното лице на турския президент Ердоган".

Вчера на един хубав български празник - Богоявление, когато знамената се осветяват, изведнъж се заговори за ортаци. То и аз мога да му кажа, че е ортак с Черепа! Мога. Какво общо имам аз с Пеевски? ДПС е подкрепяла управлението в няколко момента. Това е покупката на Ф-16, евроатлантическите закони и решения, Истанбулската конвенция... Толкоз. Нито едно друго нещо. Години сигурно не съм го виждал, коментира Борисов отношенията си с депутата от ДПС Делян Пеевски.

ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат, не Цецка Цачева - помните. Оставката ми я искат всеки ден и е на ръба кворума, благодаря на колегите от "Обединени патриоти", че държим кворума. Така че, какво общо имам с ДПС, запита Борисов. Според него, битката по места ще е ГЕРБ - ДПС.

Това, че президент на една държава ме уважава и ме нарича приятел - това е само добре. Същото правят и президентът на Сърбия, на Гърция. И затова ако има конфликт - от ЕС казват, опитайте с дипломация, допълни премиерът Борисов.

Той благодари на лекарите и Националния щаб за огромната им работа по време на пандемията.