Иван Ченчев, БСП: Нека всички партии гарантират честността на изборите
Секция: ПОЛИТИКА
07 Януари 2021 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Ченчев, БСП: Нека всички партии гарантират честността на изборите

Социалистите нямат претенции за датата на изборите. Важното е те да бъдат честни и да са съобразени с епидемичната обстановка

/КРОСС/ Липсата на доверие в българския избирателен процес коментира депутатът от БСП Иван Ченчев в сутрешния блок на БНТ. Той обоснова тази теза със сбърканите протоколи и със стотиците хиляди невалидни бюлетини във всички избори.
Ченчев призова всички партии - и парламентарно представените, и партиите извън парламента, да гарантират честността на предстоящия вот и подчерта, че това е работа и на партиите. Социалистът напомни, че БСП преди броени дни инициира разговори с извънпарламентарни партии за гарантиране честността на изборите.
"Нямаме претенция за датата на изборите. Важното е те да бъдат честни и да са съобразени с епидемичната обстановка, за да се запази здравето на българските граждани", така отговори депутатът-социалист на въпроса за предпочитаната от БСП дата за парламентарните избори.
"Свикнахме с тази мантра управляващите да плашат хората, че няма да има работещ парламент. Има законен срок, в който могат да се проведат изборите - той е 2 месеца. Няма нужда управляващите от ГЕРБ да плашат хората - има си Конституция и там всичко е записано", категоричен бе по националната телевизия Иван Ченчев.