Делегираха права на УС на Ботев (Пд) да подпише с Антон Зингаревич
Секция: СПОРТ
07 Януари 2021 13:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Делегираха права на УС на Ботев (Пд) да подпише с Антон Зингаревич

/КРОСС/ Сдружение "Професионален футболен клуб Ботев" овласти Управителния съвет да подпише договор с фирма на Антон Зингаревич за прехвърлянето на 60% от акциите на ПФК Ботев Пловдив АД, съобщиха от ръководство.

Решението беше взето с мнозинство от над 80 процента след продължило над три часа онлайн събрание на Сдружението. Очаква се окончателното решение на Зингаревич за придобиването на акциите. Предстои изготвянето на самия договор от юристите на двете страни. По тази причина Общото събрание на ПФК Ботев АД, предвидено за утре, ще бъде изместено на резервната дата 20.01.2021 г.

С друго свое решение Сдружението, като обществена институция, съхраняваща ботевизма, гласува за активизиране на усилията за закупуването на 39% от акциите на ПФК Ботев АД, които в момента са собственост на ТЦ ИМЕ АД - в несъстоятелност. След проведена нова среща на ръководството на Сдружението със синдика на изпадналото в несъстоятелност дружество, Сдружението заплати задатък от 8% от исканата сума от 110 000 лева и има срок до средата на февруари да заплати пълната сума. Инициативата е координирана с кандидат инвеститора в клуба Антон Зингаревич, чиято цел е да придобие 99% от акциите на клуба.