Китайската Covid ваксина на Sinovac е със 78% ефективност
Секция: Здраве
07 Януари 2021 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Китайската Covid ваксина на Sinovac е със 78% ефективност

/КРОСС/ Ваксината срещу Covid-19, разработена от китайската компанията Sinovac Biotech, е със 78% ефективност въз основа на резултатите от изпитвания в последна фаза в Бразилия, заяви пред Ройтерс източник, запознат с изследването. По този начин китайската ваксина е все по-близо до нейното одобрение от здравните регулатори в най-голямата държава в Южна Америка.

Резултатите идват, след като турски изследователи заявиха през декември, че ваксината показва 91,25% ефективност въз основа на междинни данни, а проучването в ранен етап в Индонезия показа 97% ефективност.

Бразилия и Индонезия, които имат най-много случаи на Covid-19 съответно в Латинска Америка и Югоизточна Азия, се подготвят да започнат този месец да използват китайската ваксина, наречена CoronaVac.

Въпреки че ефикасността на CoronaVac е по-малка от успеваемостта на коронавирусните ваксини на Moderna Inc или на Pfizer Inc/BioNTech SE, ваксината на китайската компания Sinovac Biotech е по-лесна за транспортиране и може да се съхранява при нормални температури в хладилника.

Sinovac също така има сделки за доставка на ваксината с Турция, Чили, Сингапур, Украйна и Тайланд.