Бунт в БСП: Пловдивски социалисти нахлуха на "Позитано" 20, Нинова се скри
Секция: ПОЛИТИКА
08 Януари 2021 13:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бунт в БСП: Пловдивски социалисти нахлуха на "Позитано" 20, Нинова се скри

/КРОСС/ Пловдивски социалисти групово влязоха в централата на БСП в София, за да внесат протестна позиция срещу изключването на Георги Гергов от партията и да искат отговори от ръководството.Според тях решението на Националния съвет на БСП е нелегитимно.

Те поискаха и среща с председателя на партията Корнелия Нинова, която обаче в момента не е в сградата, предава БТА.

"Тук сме, за да внесем позицията на Градския съвет на БСП срещу решението на Изпълнителното бюро, което е противоуставно, за освобождаването на Георги Гергов като член на партията", каза Георги Търновалийски.

"Георги Гергов е член в Пловдив, вече не е член на Националния съвет и той не може да го изключва. Не може човек, който заявява, че ще работи по устава, според правилата и законите и да иска да управлява тази държава, тежко да потъпква собствения си устав", каза още той.
Социалистите казват, че няма да се откажат и през следващите дни отново ще идват пред централата на БСП. Те не успяха да се срещнат нито с Корнелия Нинова, нито с представител на официалното ръководство на партията.

Според пловдивските социалисти става въпрос за "война за листите" в Пловдив преди парламентарните избори.

Пловдивските социалисти записаха Фейсбук послание към председателя на БСП Корнелия Нинова, след като не успяха да се срещнат с нея в централата на партията.

"За нас битката не е приключила, тя е битка за чест и достойнство, за демократичните принципи в БСП", заяви в посланието Нина Чавдарова, заместник-председател на БСП-Пловдив.

След това пловдивските социалисти обявиха, че няма повече да се унижават да чакат среща с Нинова и си тръгнаха.

Междувременно в пост във Фейсбук Корнелия Нинова обяви, че реформата в БСП продължава и се създават три нови центъра - за стратегически, исторически и политически изследвания, за обучение на кадри и за публични политики.