Магнетични кътчета предлагат уникална почивка
Секция: Туризъм
08 Януари 2021 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Магнетични кътчета предлагат уникална почивка

/КРОСС/ Далечният рай на Малдивите се превърна в предпочитана дестинация за пътувания през 2021 година. Всеки отделен курорт се намира на собствен усамотен частен остров, където примамливо поклащащите се палми ограждат коралови лагуни и бледосини води, заобиколени със захарно-бели пясъци. Какво да изберете след толкова дълго бездействие и невъзможност за пътуване? Мнозина избират почивка на Малдивите.
Всички известни курорти на Малдивите имат свой уникален характер и стил, така че е важно да изберете подходящия за вас.

Най-доброто за меден месец - Кандолху

Малък, спокоен и романтичен Кандолху на Малдивите е чудесното място за меден месец. Тук стандартно се предлагат кристално чисти коралови рифове и кадифено бели пясъци, а малкия му размер, побиращ само 30 вили ви гарантира максимално уединение. Островът има буйна зелена растителност и прекрасен риф, където можете да се гмуркате с шнорхел направо от брега. А вилите са изискани, с перфектен дизайн, фокусиран върху местния стил и съвременния интериор. С изглед към океана или с директен достъп до плажа, те въздействат на всички сетива и включват специални екстри като iPad в стаята и камерата GoPro Hero5. Изберете ол инклузив, за да имате достъп до всичките пет а-ла-карт ресторанта, круиз с шампанско по залез, частна гмуркане и над 30 международни вина в собствена винарна.

Най-доброто за най-изгодна цена- Бияду

В Южен Мейл атол реалистичния Бияду е спокоен и народен. Това е идилично място, ако търсите достъпна почивка далеч от всичко. Бияду също е една от предпочитаните подводни суперзвезди, със своето училище за гмуркане PADI от световна класа и експертни инструктори. Островът има фантастичен собствен риф със седем различни точки за достъп и възможност за гмуркане заедно с рифови акули и костенурки.

Най-доброто, на което можете да заложите - Курамати

Ако изборът и разнообразието са с предимство в списъка ви с желания, Курамати на Малдивите разполага с едно от най-добрите съоръжения на Малдивите. Този остров е идеален, ако търсите малко приключение наред с почивката. Можете да правите каквото и колкото искате. Можете да се отдадете на безкрайните слънчеви бани на брега на океана и в красивия спа център, със стаите за процедури на двойките и водните павилиони. Има и детски клуб, училище по гмуркане, водни спортове и еко център, предлагащ водно сафари за гмуркане с шнорхел. Що се отнася до настаняването, има толкова много възможности за избор. Неговите 360 вили варират от изглед към градина или към плажа до емблематичните надводни вили, разположени над лагуната. Има 12 различни ресторанта, а-ла-карт кухня и изискано меню.

В случай, че Малдивите не отговарят на изискванията ви, редно е да научите, че най-добрата плажна дестинация в света се намира в Африка и по-конкретно в Занзибар. Резервирайте си почивка на Занзибар и това ще осмисли годината ви, както и ще ви накара да забравите всички несгоди от отминалата година.

Занзибар е част от Танзания. Ако не резервирате хотелска стая предварително, можете да направите това на място и то със сигурност ще ви струва доста по-евтино. Когато пристигнете на летището, можете да договорите значителна отстъпка от цената за превоз до хотела с такси. Малките екскурзии, които се организират от хотелите, също може да се договори на по-ниска цена от обявената в интернет пространството. Според запознати, дори цената на самолетните билети за вътрешните полети могат да бъдат договаряни.

За разлика от Малдивите, плажната ваканция в Занзибар не е свързана с висене в бунгало над водата на база ол инклузив. Има неща и места, които задължително трябва да е видят там.

Ресторантът „Скалата" е може би най-емблематичната „забележителност" на Занзибар. Пътуването до този остров, без да посетите „Скалата на Занзибар" е като да идете в Париж, без да видите Айфеловата кула.

В Занзибар има многобройни плажове, като най-красивите сред тях се намират в северната част на острова.
Ако ви допада някоя от двете дестинации, можете да разгледате офертите на Екзотик Холидей. Вече няма нужда от прехвърлящи полети, защото поради големия интерес към тези места, се пускат директни чартърни полети от София.