Пълен локдаун в Лондон. Болниците - препълнени заради новия щам
Секция: СВЯТ
09 Януари 2021 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пълен локдаун в Лондон. Болниците - препълнени заради новия щам

/КРОСС/ ВЛондон обявиха извънредно положение заради опасността от изчерпване на леглата в болниците. Един на всеки 30 лондончани вече е с COVID-19. Връщат пациенти от клиниките, здравеопазването е пред колапс.

"Още преди Коледа трябваше да връщаме пациенти, защото нямахме достатъчно легла", разказва 33-годишната детска медицинска сестра Бет Уолмсли. Отскоро тя се грижи и за възрастни, за да помага на претоварените си колеги.

Новият щам на коронавирус буди сериозна тревога във Великобритания, особено на фона на недостигащите свободни легла и недостатъчния персонал в болниците, пише "Дойче веле".

Страната влезе в третата си национална карантина. Британците могат да напускат домовете си само по неотложни причини, като посещение при лекар или за да отидат на работа. Но според Бет Уолмсли реакцията е закъсняла: "Коледа трябваше да бъде отменена още през октомври, трябваше да има пълно затваряне, а правителството трябваше да организира интензивна ваксинация", казва тя и добавя: "Ако бяхме направили това, можехме да започнем тази година съвсем различно."