Акциите на Twitter паднаха след блокирането на Доналд Тръмп
Секция: Технологии
09 Януари 2021 16:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акциите на Twitter паднаха след блокирането на Доналд Тръмп

/КРОСС/ Акциите на Twitter паднаха с 3,77% до 49,54 долара на фона на блокирането на акаунта на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи FOXBusiness. Това се случи малко повече от час след въвеждането на ограниченията и преди затварянето на борсите в САЩ.

Twitter блокира личната страница на американския лидер заради „риска от подбуждане към насилие". По-късно официалният профил на президента на САЩ Тръмп излезе с изявление, в което се казва, че той няма да остане мълчалив. Тази публикация беше премахната от модераторите на социалната мрежа. Блокиран беше и предизборният акаунт на Тръмп.

Twitter, Instagram, Facebook и други социални мрежи затвориха достъпа до профилите на Тръмп за различни периоди. Причината за подобни действия бяха призивите на Тръмп към протестиращите. На 6 януари те организираха погром в сградата на Конгреса на САЩ. Тръмп ги нарече патриоти и настоя, че изборите са фалшифицирани. Той обаче призова своите поддръжници да се държат мирно и след това осъди техните действия.

По-късно Twitter обяви, че възнамерява да осуети опитите на Тръмп да заобиколи блокирането на акаунта му. В същото време достъпът до профилите @POTUS и @WhiteHouse няма да бъдат спирани, но ще бъдат взети мерки за ограничаване на използването им.