Николова: Съчетанието от различни форми на туризъм е предпочитано този сезон
Секция: Туризъм
10 Януари 2021 13:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николова: Съчетанието от различни форми на туризъм е предпочитано този сезон

/КРОСС/ „Сапарева баня има възможността и подходящите ресурси, за да предлага разнообразни форми на туризъм през цялата година".

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на посещението си в града. Според нея комбинацията от различни форми на туризъм е предпочитано през този сезон. Марияна Николова: Очакваме с ваксините да се ускори рестартът на туризма Николова посети началната станция на лифт "Рилски езера".

По думите й съчетанието между планински и СПА туризъм допринася не само за развитието на сектора, но и за здравето на хората, което е на първо място в тези тежки времена. Кметът на града Калин Гелев благодари на министъра за усърдието, което полага за развитието на сектора у нас и допълни, че всички работещи места за настаняване в общината спазват противоепидемичните мерки, така че да се гарантират здравето и сигурността на всички посетители на Сапарева баня.

По време на посещението в общината министър Николова и кметът на града инспектираха на случаен принцип хотел в Сапарева баня, за да видят дали се спазват мерките за безопасност. Според управата на мястото за настаняване в момента 36% - 40% от капацитета на хотела е запълнен, като се надяват в следващите месеци ситуацията да се подобри и туристите да се увеличат. Почти всички къщи за гости са заети на 100%, казаха от местната управа.