Тръмп може да е първият с два импийчмънта
Секция: СВЯТ
11 Януари 2021 07:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп може да е първият с два импийчмънта

/КРОСС/ Още утре може да има гласуване за импийчмънт на Доналд Тръмп. Това твърдят демократи от Конгреса на Съединените щати, които подготвят необходимите документи. Президентът ще бъде обвинен в "подстрекаване към бунт". Освен демократите, няколко републиканци в Камарата на представителите също казаха, че биха гласували за импийчмънт.

Ако се стигне до успешен вот, Тръмп ще е първият президент, импийчван два пъти. Въпреки това, на практика е много малко вероятно Тръмп да бъде свален от поста в оставащите от неговото управление 9 дни. Досега нито един сенатор-републиканец не е казал, че би подкрепил подобен ход. Все пак двама съпартийци в Сената се присъединиха към призивите към Тръмп сам да напусне поста, заради окуражаването на атаката срещу Капитолия миналата седмица.

"Аз мисля, че е най-добре за страната президентът да си тръгне възможно най-бързо. Зная, че е малко вероятно, но смята, че това е оптималния вариант. Няма съгласие за използване на 25-та поправка за отстраняването му, няма и време за импийчмънт. Остават десетина дни, най-добре да подаде оставка. Напоследък президентът се пусна по някаква пързалка на лудостта. Това в последната седмица беше много по-различно е от обидните туитове, с които бяхме свикнали.", смята сенаторът от Пенсилвания Пат Туми.