От Полша и Великобритания заявиха полети до Бургас за 2021 г.
Секция: Туризъм
11 Януари 2021 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От Полша и Великобритания заявиха полети до Бургас за 2021 г.

/КРОСС/ През настоящата 2021 г. планираните полети до Летище Бургас отчитат увеличение спрямо катастрофалната за въздушния превоз 2020-а, a за дестинациите в Средна Европа ръстът е и спрямо 2019-а.

Полските авиолинии LOT представиха кампанията си #SummerWithLOT за популяризиране на летните си полети до избрани градове и курорти в цяла Европа. Единствено до Бургас и Майорка се предвиждат линии както от Варшава, така и от Катовице. Интересът от страна на полските туристи към българското Черноморие е традиционен, но в последните години Бургас се превърна в предпочитана дестинация за тях. Перспективата е броят на полските туристи да се увеличава - през 2021 г. полетите към Летище Бургас са с 13 % повече от тези през 2019-а и със 140 % повече от тези през 2020-а година. Осезаемо повишение на интереса към Бургас има още от Словакия, Чехия и Австрия.

Добри новини идват и от Великобритания - компанията Jet2 започна записвания за лято'2021 до Бургас от 9 дестинации - Лондон, Единбург, Глазгоу, Белфаст, Нюкасъл, Лийдс, Манчестър, Ийст Мидландс и Бирмингам. Полетите ще стартират от месец май и ще продължат до октомври. За първи път компанията пусна в продажба толкова рано лятната си програма за 2022 г., където Бургас отново фигурира. Полетите вече са достъпни.