АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия
Секция: Автомобили
12 Януари 2021 13:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

/КРОСС/ Във връзка с очакваното понижение на температурите и преминаването на дъжда в сняг Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.