Бербатов се завръща в българския футбол с първата си работа като треньор
Секция: СПОРТ
12 Януари 2021 15:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бербатов се завръща в българския футбол с първата си работа като треньор

/КРОСС/ Димитър Бербатов ще получи първото си треньорско назначение - като асистент в щаба на Александър Томаш в Етър.

Отборът от Велико Търново е последен в класирането на Първа лига, но показа признаци на сериозно подобрение в последните есенни кръгове, когато Томаш пое състава.

"Бербатов ще дойде да започне може би стаж в Етър - каза пред "Велико Търново спорт" треньорът на отбора. - Ще бъде официално част от екипа. Където и да съм бил аз досега, той винаги е идвал да тренира с нас.

Но сега вече ще е под друга форма - като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще дойде още на лагера, после ще пътува до Велико Търново."

Бербатов е рекордьор по голове с националния отбор на България и направи голяма кариета като играч, минавайки през ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм и Монако, като спечели две титли на Англия и голмайсторския приз с екипа на "червените дяволи".

На 30 януари той ще навърши 40 години, като това е първата му работа в треньорската професия, в която очевидно ще търси развитие.

Супервзездата неотдавна придоби лиценз "А" от Националната спортна академия, като следващата му стъпка в треньорското му развитие е лиценз PRO от УЕФА.

Но за него има необходимост да е бил част от треньорски екип на отбор поне за 12 месеца, като именно това е една от целите, която назначението в Етър ще покрие.